Tájékoztatás járványügyi készültség során követendő szabályokról

József Úti Óvoda

Tisztelt Szülők!

Az utóbbi napokban Miskolc városában is megemelkedett az igazoltan pozitív COVID-19 vírussal fertőzött személyek száma.

A járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet 1. §-ában foglaltak szerint A Kormány az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (továbbiakban: Eütv.) 228. § (1) bekezdése és a (2) bekezdés a) pontja alapján, figyelemmel az Eütv. 228. § (4) bekezdésében foglaltakra, Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetett be.

Fentiek alapján kérem, hogy a gyermekek óvodába történő érkezésénél továbbra is fordítsanak kiemelt figyelmet a járványügyi készültség fennállása idején is érvényben lévő védelmi szabályok előírásainak betartására:

- A felnőttek egymás között tartsák meg a biztonsági távolságot!

- Beteg (lázas, náthás, köhögő, egyéb panaszokkal érkező) gyermeket nem fogadunk. Ha tüneteket (láz, nátha, köhögés, egyéb panaszok) észlelünk, telefonon haladéktalanul értesítjük a megjelölt kapcsolattartó személyt és kérjük, hogy vigye haza gyermekét.

- Érkezéskor-távozáskor kérjük a „zsilip” rendszer szabályait betartani, követni.

- Kérjük a biztonsági 2 méteres távolságot megtartani és erre gyermekeik figyelmét is felhívni érkezéskor és távozáskor is.

- Minden egyes alkalommal az óvoda területére a gyermeket kísérők orrot és szájat takaró maszkban vagy sálban léphetnek be. A gyermekeknek nem kell maszkot viselniük.

- A higiéniai előírásoknak megfelelően gondoskodjanak gyermekeik számára szükséges ruházat mennyiségéről.

Segítő együttműködésüket ezúton is megköszönjük!

Kérjük, hogy türelemmel és megértéssel támogassuk ebben egymást!

Az Óvoda vezetősége és dolgozói

2020. július 17., péntek 13:28

Miskolci József Úti Óvoda