Működési és egészségügyi szabályzat

József Úti Óvoda

Az Óvoda követendő működési és egészségügyi szabályai tekintettel a jelenlegi egészségügyi helyzetre

Tisztelt Szülők!

Gyermekeik, Önök és az óvoda dolgozóinak biztonsága, egészségük megőrzése, és a fertőzések átadásának megakadályozása, lehetséges minimalizálása érdekében igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy az óvodai élet mindannyiunk számára minél biztonságosabb legyen.

Kérjük Önöket, hogy felelősségük tudatában segítsenek bennünket, működjenek együtt, és tartsák be az alábbi szabályokat!

Óvodánkban kézfertőtlenítő és felületfertőtlenítő szereket rendszeresen, illetve szükség szerint használunk. A felnőttek egymás között tartsák meg a biztonsági távolságot, azonban lehetséges, hogy ezt a gyermekekkel nem tudjuk megtenni. Törekszünk arra, hogy az óvodában gyermek-gyermek, felnőtt-gyermek között minél kevesebb közeli testi érintkezés legyen. Kérjük, finoman és tapintatosan magyarázzák el gyermekeiknek, hogy ez most szükségszerű, mindenki érdekében történik, de irántuk érzett szeretetünket, elfogadásunkat nem befolyásolja!

Óvodába érkezés – távozás

Érkezéskor a szülőnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke nem beteg, nincsenek betegségre utaló tünetei. Az óvodai ellátás igénybevételének első napján ezt írásban, a további napokon szóban kell megtennie. Beteg (lázas, náthás, köhögő, egyéb panaszokkal érkező) gyermeket nem fogadunk. Ha tüneteket (láz, nátha, köhögés, egyéb panaszok) észlelünk, telefonon haladéktalanul értesítjük a megjelölt kapcsolattartó személyt és kérjük, hogy vigye haza gyermekét.

Érkezéskor-távozáskor kérjük a „zsilip” rendszer szabályait betartani, követni.

Épületen belül a csoporthelyiségek előtti térben, folyosón szülő, kísérő a lehető legkevesebb ideig tartózkodjon, ezzel is csökkentve az egy adott légtérben tartózkodók számát. Kérjük a biztonsági 2 méteres távolságot megtartani és erre gyermekeik figyelmét is felhívni érkezéskor és távozáskor is.

Minden egyes alkalommal az óvoda területére a gyermeket kísérők orrot és szájat takaró maszkban vagy sálban léphetnek be. A gyermekeknek nem kell maszkot viselniük.

Kérjük a szülőket, hogy az épületbe minimális ruházatot hozzanak csak be saját magukkal.

Kérjük, hogy érkezéskor és távozáskor is csak a legszükségesebb időt töltsék az épületben, biztosítva ezzel, hogy a többi szülőnek ne kelljen sokat várakoznia!

A használt, bepiszkolódott ruhaneműket aznap visszaadjuk.

Javasoljuk, hogy otthonról ne hozzanak egyelőre gyermekjátékot, kedvencet.

Ez alól az esetleges „alvóka” jelenthet kivételt. Ebben az esetben kérünk külön egy megfelelő méretű műanyag zacskót névvel ellátva, melybe a pihenőidő végén becsomagoljuk a kis kedvencet. Ezt igény szerint naponta a zacskóban haza lehet vinni vagy bent maradhat, de minden hétvégén vigyék haza kimosni, fertőtleníteni.

Az ágyneműket kérjük minden hétvégén hazavinni és minden egyes darabját fertőtlenítve következő héten behozni.

A fenti rendelkezések mindannyiunk által követendőek és betartásuk nagyban elősegíti a jelenlegi egészségügyi helyzet mihamarabbi normalizálódását.

Segítő együttműködésüket ezúton is megköszönjük.

Ezek a szabályok, a működés rendje a járványhelyzet változásával módosulhatnak.

Nem lesz könnyű az új szabályok szerint élni és az óvodát működtetni sem Önöknek, sem nekünk.

Kérjük, hogy türelemmel és megértéssel támogassuk ebben egymást!

Az Óvoda vezetősége és dolgozói

2020. május 22., péntek 14:42

Miskolci József Úti Óvoda