Dózsa György Úti Tagóvoda

Az óvodáról

A Dózsa György úti Tagóvoda 1983-ban nyitotta meg kapuit, Miskolc belvárosában a Jókai lakótelep közepén.

Az intézmény egy bölcsődével közös épületben helyezkedik el, 4 óvodai csoportot működtetvén, 8 fő óvodapedagógussal, ebből egy fő tagóvoda vezető, illetve 7 fő technikai dolgozóval.

2004-ben az intézményi integráció óta a Brunszvik Teréz óvodához hármas, majd 2009-ben a József úti óvodához csatolva ötös egységben működünk tagóvodai minőségben.

Az intézmény pedagógiai programja a Komplex prevenciós részadaptáció program elvei alapján készült, melyet a gyermekközösségre és a helyi sajátosságokra igazítunk.

Az egészséges, harmonikus személyiségfejlesztés mellett kiemelt feladatunk a tanulási képességek célzott fejlesztése a mozgásra és a játékra alapozva, a tanulási zavarok megelőzése, a tehetség felismerése és kibontakoztatása.

Óvodapedagógusaink magasan kvalifikáltak, több szakoklevéllel rendelkeznek.

Óvodánk 2009-ben csatlakozott az Országos Tehetségpont Hálózathoz, majd 2010-ben a TÁMOP 3.4.4/B/08/1 sz. -Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása -Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program keretében meghirdetett pályázaton belül kidolgoztuk tehetséggondozó projektünket „Játék és Öröm -Játékos Óvodai Tehetséggondozás” címmel, amelyet, a sikeres elbírálást követően beépítettünk intézményünk programjába.

2010. februárjától a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Kiválóan Akkreditált Tehetségpontként jegyez bennünket, immár harmadik alkalommal kapta meg óvodánk a kiváló minősítést.

Dózsa György Úti Tagóvoda

3525 Miskolc, Dózsa György utca 36.

Tel.: 46/507-498

E-mail: dozsaovimiskolc@gmail.com

Miskolci József Úti Óvoda